Bagning.dk

 

De bedste kageopskrifter
Find din favorit kage her
Forside > Spandauer


Spandauer

Ingredienser (Spandauer):


1 portions wienerbrødsdej

Creme af:
1 æg
25 gram sukker
2 ½ tsk. mel
2 ½ dl. mælk
½ stang vanille

Pensling:
Sammenpisket æg

Glasur af:
100 gram flormelis
ca. 2 spsk. vand

Fremgangsmåde (Spandauer):


Pisk ægget sammen med sukkeret og melet i en emaljeret eller rustfri gryde.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Pisk den kolde mælk i æggesnapsen og tilsæt vanillebælgen.
Bring cremen langsomt i kog under piskning. Lad den koge, til den tykner.
Rør vanillekornene i.
Tag gryden fra varmen.
Fjern vanillebælgen og lad cremen afkøle.
Rør jævnligt i den, så den ikke trækker skind.
Rul dejen ud til en aflang firkant, ca. 40x60 cm, på et meldrysset bord. Del dejen i kvadrater på 10x10 cm. Sæt ovnen på 225 grader.
Kom ca. 2 tsk. Creme midt på hvert dejstykke og fold hjørnerne ind mod midten. Lad spandauerne hæve 20 minutter på en letmelet bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.
Pensl spandauerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 15 minutter. Lad dem afkøle utildækket på en bagerist.
Rør flormelis med koldt vand og glaser de afkølede spandauere.

Forside > Spandauer                   Opskrift - Kageopskrift - Kageopskrifter - Opskrifter - Bageopskrifter - Bagning


SI.dk - Danmarks bedste startside