Bagning.dk

 

De bedste kageopskrifter
Find din favorit kage her
Forside > Mandelkage


Mandelkage

Ingredienser (Mandelkage):


400 g marcipan
4 æggehvider
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1½ dl sukker
1 dl piskefløde
125 g mørk god chokolade
125 g smør
ristede mandelflager

Fremgangsmåde (Mandelkage):


Riv marcipanen på rivejern og pisk det med lidt af æggehviderne. Pisk resten af hviderne til skum og vend det i marcipanen. Smør denne masse ud på bagepapir til to cirkler og bag dem ved 190° i 15 min. til de er lyse og svagt brune. Lad dem afkøle på rist.
Kom æggeblommer, sukker og fløde i en gryde. Pisk sammen og varm langsomt op. Cremen skal sidde fast på bagsiden af en træske. Hak chokoladen og lad den langsomt smelte i cremen. Kom så smørret ved og lad det smelte. Sluk.
Lad det afkøle lidt og smør så halvdelen af den glatte creme over den ene bund, læg den anden over, smør med resten af cremen og drys med flager af mandel. Stilles koldt til det skal serveres, gerne med en citrussalat til.

Forside > Mandelkage                   Opskrift - Kageopskrift - Kageopskrifter - Opskrifter - Bageopskrifter - Bagning


SI.dk - Danmarks bedste startside