Bagning.dk

 

De bedste kageopskrifter
Find din favorit kage her
Forside > Fastelavnsboller


Fastelavnsboller

Ingredienser (Fastelavnsboller):


50 g gær
500 g mel
2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
300 g smør eller margarine
2½ dl lunkent mælk
2 æg
Sammenpisket æg til pensling


Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
3 tsk mel
5 dl mælk
½ tsk vanillesukker

Fremgangsmåde (Fastelavnsboller):


Dej

Bland mel, kardemomme og sukker. Smuldr smørret i.
Rør gæren ud i den lunkent mælk, og tilsæt æggene.
Hæld blandingen i mellet og slå dejen godt igennem i et fad.
Stil dejen lunt og tildækket i cirka 20 minutter.
Tril dejen ud i en tyk pølse. Skær den i 20 stykker, og form stykkerne til boller.
Stil bollerne til efterhævning på en plade med bagepapir i 10-15 minutter.

Kagecrem:

Pisk æggene med sukkeret, og pisk derefter melet i. Tilsæt mælk og vanillesukker.
Bring cremen i kog under pisking, og lad den koge godt igennem.
Lad cremen køle af. Rør af og til i cremen under afkølingen.
Sæt ovnen på 200.225 grader.
Lav en fordybning i midten af hver bolle, og kom en teskefuld creme i. Pensl bollerne med det sammenpisket æg.
Bag bollerne i 20-25 minutter.
Lad dem efter bagning køle af på en bagerist inden servering.

Forside > Fastelavnsboller                   Opskrift - Kageopskrift - Kageopskrifter - Opskrifter - Bageopskrifter - Bagning


SI.dk - Danmarks bedste startside