Bagning.dk

 

De bedste kageopskrifter
Find din favorit kage her
Forside > Croissanter


Croissanter

Ingredienser (Croissanter):


2½ dl vand 600g hvedemel 1 dl kærnemælk 1 æg 100g smør 25g gær 2 tsk. sukker 2 tsk. salt

Fremgangsmåde (Croissanter):


Vand, kærnemælk, æg, gær, sukker, salt og mel blandes og æltes grundigt. Rul dejen ud til en 50 cm lang og 10 cm bred firkantet plade. Skær smørret ud i fine skiver og smør det over på 2/3 af hele fladen. Fold dejen så der bliver 3 lag dej. Rul den ud igen og fold i 4 lag. Sæt dejen i køleskab i 15 min., rul og fold dejen igen i 3 lag, rul ud igen og fold i 4 lag. I alt skal der foldes 2 gange á 3 lag, og 2 gange á 4 lag. Det giver 3x4x3x4x = 144 lag dej/fedtstof. Ved sidste udrulning rulles dejen ud til en stor 40 x 40 cm stor plade, der med en kniv deles i 2. Hver dejplade deles i 4 stykker, der igen deles med et snit på skrå, så der bliver i alt 16 trekanter, der rulles til små horn. Pensles med æg eller kærnemælk, drysses med sesamfrø og bages ved 200°C i ca. 17 min.

Forside > Croissanter                   Opskrift - Kageopskrift - Kageopskrifter - Opskrifter - Bageopskrifter - Bagning


SI.dk - Danmarks bedste startside